Varit och jobbat i stallet.

Har varit och jobbat i stallet under förmiddagen, pengar pengar, haha :) Nu är jag iallafall hemma och är ledig resten av dagen, funderar på vad man ska hitta på, ska träffa Kim en sväng iallafall det vet jag ju, sen har jag lite andra saker på gång på hästfronten, eller ja flera saker är det. :)

<3


En tur i solen :)


Varit ute och ridit Baltic en stund, skrittade en sväng med Emma på MB, och han var
faktiskt riktigt snäll idag, sötheest! :)

/Emelie

-

Har suttit och försökt sen igår med att skriva inlägg men bilder funkar inte så jag har skitit i att skriva dom, därför suger uppdateringen, och så länge blogg suger, kommer också uppdateringen göra det!

/E

Varit hos Tuffing. :)

Var hos Tuffing idag, jag såg honom senast i förrgår så det är bara en dag jag inte träffat honom och hade redan abstinens, haha sjukt, men han fick massa morötter och pussar och verkade nöjd med livet. :)



/Emelie

Saknar att tävla!

http://www.youtube.com/watch?v=WD2mQ7uBa5w

Gud vad jag saknar att tävla, nu har ju tävlingarna börjat rulla en hel del och typ alla mina vänner tävlar, själv har ju jag legat lågt med det senaste åren, jag bestämmde mig för att jag skulle sluta tävla och satsa på utbildning i stället och har haft lite problemponnys eller unghästar mest senast, senaste tävlingen jag red var för snart nästan ett år sen och det var bara en liten träningstävling på den klubben jag tävlade för då på Lätt D höjd, dock var det en runda jag minns väl för att ponnyn i fråga hade stoppat ut sig i nästan alla klasser senaste två åren med tidigare ägare och var en sån ponny att även om hon var väääldigt pigg så var du tvungen att rida henne perfekt på hindrena för att hon inte skulle stanna ungefär, det blev bättre med tiden och här satte vi hennes första nolla på lång tid. :)

Iallafall, nu ångrar jag mig och vill ha en häst och tävla med och komma igång igen, men så lär det inte heller bli så jag får drömma vidare..



http://www.youtube.com/watch?v=WD2mQ7uBa5w



/Emelie

Emelie svarar!

Anonym om Uppskatta det lilla som lyser upp din vardag..:
vad menar du med det ? och vem är den vita hästen?


Jag menar bara som det står, att man ska uppskatta det man har istället för att älta allt man inte kan få, även om det ibland faktiskt kan vara svårt att inte avundas vissa saker.
Den vita hästen är min och min mammas häst Hans.

/Emelie

Lyx vs Budgett.

Jag har ju pratat lite om att jag alltid använder longeringssystem (pessoa) när jag longerar då jag tycker det är superbra och får hästen att jobba med bakbenen istället för att bara böja nacken och lägga mer vikt på frambenen. Ialllafall finns det ju det riktiga pessoalouge och sen finns det ju flertalet olika företag som gjort sin egna variant av det men som fungerar exakt likadant bara det att dom är MYCKET billigare.

-vs-

Hööks har sin variant till vänster för endast 299kr och den hittar du till höger ett äka pessoa louge och den går istället hem för hela 1969kr, och den hittar du hos Grand Prix, så det är väldigt stor skillnad på priset men för samma funktion, självklart utseendemässigt med färger, spännen och så vidare, men det känns som det kvittar när man longerar för min del.

Men iallafall, brukar du longera, rekomenderar jag ett sånt här!

/Emelie

Pärlan har åkt.

Igår åkte mitt hjärta till sitt hem där han ska bo ett tag framöver, jag var lite deppig över det trots att det var mitt eget val så jag uppdaterade ingenting igår. Jag kommer fortsätta att träna honom men han kommer inte bo hos mig och han kommer ridas ute i skogen av en annan tjej. Han kommer bo jättenära min mamma så han är inte långt borta, men det känns ändå väldigt tomy.



<3

Morgontjänst i stallet.

Hade morgontjänst i stallet imorse, var faktiskt härligt att komma ut så tidigt nu när man legat inne så mycket, och vädret var strålande så att det var absolut bara skönt. Fodrade och tog ut alla hästar, sen mockade jag åt dom små grisar som jag har hand om eller vad vi ska säga, fixade lite och kollade på hopptävling i stallet, pratade med lite folk och så sen lunchade jag och åkte hem, ponnyn fick vila idag då han var duktig igår. :)

Imorgon åker han kanske.. :( <3

/Emelie

Jan Svanlund

Sportjournalisten Jan Svanlund har avlidit efter en kort tids sjukdom.

Jan Svanlund arbetade på SVT sedan 1966. Han var mycket intresserad, och engagerad i ridsporten, men provade på det mesta inom det journalistiska yrket; redigerare, producent, reporter, kommentator och programledare, skriver SVT på sin hemsida. Han pensionerades hösten 2006 men fortsatte att arbeta bland annat med att kommentera ridsport, det var meningen att han skulle kommenterat söndagens sändning från världscupen.

-Vi har förlorat en kompis, en strålande yrkesskicklig TV-man och en viktig del av vår historia. Det är en tung dag för SVT-sport. Men "Svanis" finns kvar hos oss och hos alla som följt sport i TV under de senaste fyra decennierna. Av den kalibern var hans insatser, säger Per Yng, chef för SVT Sport, på deras hemsida.

Jan Svanlund blev 69 år.

Källa: Tidningen Ridsport

 


Jag tycker det är jättetråkigt även om jag inte känner honom på något sätt, det ska ju liksom vara han och Lotta Björe som sitter och kommenterar världscuphoppningarna, såklart tråkigt att folk dör överhuvudtaget. RIP.

 

/Emelie


Internet är segt.

Hade flera läsvärda inlägg men internet segar så vi får se om jag orkar skriva dom sen.
/Emelie

Tog mig utanför ytterdörren idag!

Idag lyckades jag ta mig utanför ytterdörren, har inte varit utanför ytterdörren sen i Tisdag, och har i stort sett inte ätit sen dess heller (Försökte äta pommes igår, åt några tuggor sen slängde jag resten) så min mage är inte glad, men jag får se det bra att jag får ner i vikt, det behöver jag. ;)

Iallafall så åkte jag till stallet imorse och det var skönt att komma ut men jobbigt och kroppen är matt, mockade tre boxar och sen tog jag en promenad med Tuffing som uppvärmning, sedan red jag lite i ridhuset. Mest rakt spår och någon stor volt i en ganska stor trav, travade verkligen på honom då han lätt tar lite kortare steg och böjer in nacken istället, men idag fick han trava på, utan större krav på formen för han är för liten för att jag ska ställa sånna krav ännu. Jag red inte länge alls en kvart-20 minuter kanske sen höll jag på att dö nästan, så himla yr blev jag så jag skrittade av och sen fick han gå ut.

jaja, det va skönt att få pussa på min bebis iallafall, det har jag saknat och kändes som en evighet sedan!
/Emelie




Uppskatta det lilla som lyser upp din vardag..

för det kommer att komma en dag när det är för sent. <3




Ni är världens finaste killar i mina ögon.

/Emelie

RIP -Fredriksbergs Dizney

För dom som har missat så är den fina newforesthingsten Fredriksbergs Dizney avlivad för några veckor sen, detta pga ålder, för er som vill veta mer om kan ni kolla på Dimmans stuteris hemsida då jag inte orkar skriva allt.

Personligen så tycker jag att Disney är en av dom finaste new foresthingstarna som vi haft i det här landet, och han har lämnat väldigt prestigefyllda avkommor så vi får hoppas att han lämnat många hästar som för hans gener vidare!


/Emelie

<3

Var föresten och hälsade på mitt hjärta Hans häromdagen, lurvig och söt var han och han fick massa kärlek och godis, storekillen <3


/Emelie

Nu har jag blivit magsjuk också..

Japp, magsjuk har jag blivit därför har uppdateringen varit sämre än jag tänkt. Från och med igår natt till igår så låg jag och spydde ungefär var 10e minut i 14 timmar, så illa var det faktiskt, inte så mysigt och ännu mindre när man inte har något kvar så man spyr galla, nog om det för det är nog inte så intressant. ;)

I Måndags så fick Tuffing gå i Pessoan, vi började med att promenera rätt länge utomhus, sen fick han gå i alla gångarter i ridhuset, lite övergångar och dl för att stärka sig och han var verkligen skitfin, riktigtriktigt fin! Skrittade även av ute. Efter det red jag dressyr på Donna, hon var lite trött sen hoppningen under söndagen, vilket var bra då hon blir lite stark annars, men hon var riktigt fin när hon mjukats upp och det var ett härligt pass!

Under Tisdagen fick Donna vila som gått lite hårdare och Tuffing och jag tog oss en promenad o skrittade lite. Sen red jag Baltic som var jobbigt pigg vissa stunder och gjorde sina små roliga hopp, men han lugnade sig sen också, jag red inte så länge och åstakom inte så mycket under ridpasset dock då jag mådde riktigt illa (som nu visade sig vara magsjuka i efterhand, så det är jag förlåten för, haha)

Igår tog Malou hand om min lille vilket var jättegulligt så jag slapp smitta alla i stallet, Terese red även Tuffing som skulle ha varit lite spänd men duktig. :)


Finaste ponnyn i somras! <3

/ Emelie

samma för mig.

Som Emelie skrev i tidigare inlägg kommer det för min del också att bli dålig uppdatering.

Jag mår inte bra psykist just nu och dessutom har jag och min sambo precis skaffat oss en hundvalp som tar all min tid ungefär..

Så vi hörs när vi hörs.
/ Kim

Hoppat med tokhästarna! :)

Idag har jag varit i stallet nästan hela dagen, därav ingen uppdatering, ang uppdateringen jag lovade i helgen så slutade internet fungerade ute i skogen hos min pappa, så kunde inte göra så mycket.. :(

Jag har för den delen inte vart i stallet på hela helgen :O kändes jättekonstigt då jag är så van att vara där, men har inte varit där hela fredag, lördag! Malou har iallafall vart gullig och mockat! :)

Jaja, idag så började jag med att hjälpa till att ta in lite hästar medan det var lektion i ridhuset och jag väntade på Malou för vi skulle rida, sen masserade jag Tuffing och stretchade lite hals och ryggmuskler, han var jättesöt när jag masserade honom för han tyckte det var så skönt att han stog och dregglade, naaw :)

Sen skulle vi rida, tanken var väl att rida ut men blev så kyligt mot eftermiddagen så vi red inne och vi hoppade lite, jag med Donna och hon med Baltic sen var Kristina med och hjälpte oss att bygga och instruera lite. :)

Vi började med att trava över 4 bommar på långsidan, det gick bra. Sedan satte vi upp det till ett kryss (senare räcke) som vi hoppade lite över, Donna fattade inte så mycket av detta med hoppning, men blev massa roliga språng och bockningar efteråt, haha så söt!
Efter det hade vi bommar som vi red emellan, sen satte vi upp bommarna till hindret och gjorde liten bana, och ena bommen la vi upp till hinder ur sväng.

Kan kortfatta med att hästarna var inga supertalanger, men det var galet kul iallafall, och det tyckte en Donna som busade så mycket att jag faktiskt höll på att åka av.. :p



Bomserien vi red över, istället för bomserie blev det sedan ett hinder.
Dom andra två är bommar vi red emellan, hindret längst ner här vid texten blev också hinder sen.
Sedan red vi lite kluriga svängar över bommen överst på bilden sen snävt höger till hinder och sen sedan höger över hindret här nere. :)

/Emelie


Equline rea!

Just nu är det 15% REA på hela Equline sortimentet hos www.ridsportbutiken.net, så klicka er in där så kanske ni hittar något fint och lite billigare. :)



Equline är enligt mig ett av dom bättre ridsportmärkena, har mycket snyggt och hög kvalite! Det var också någon som frågade var min jacka kom ifrån, och den kommer från Equline, tyvär säljs den inte i rött längre, men vill du ha en brun kan du hitta den just hos ridsportbutiken! :)

/Emelie

Om man ändå vore så här liten igen.. :)

Hittade en gammal bild på mig och min förra ponny Virdarnas Prisma från en tävling i Karlstad typ -07 / -08 någon gång, tänk om man kunde vara så där kort och smal igen, då hade Tuffing vart i perfekt storlek åt mig, men sån tur har jag inte nu ju! :/

Iallafall så skiner solen ute, och ännu roligare är att jag typ är magsjuk, så det lär ju inte bli något ridning i detta härliga väder, inte.. Har iallafall varit och köpt godis och redbull och sånt, för det är ju så bra att äta nu, höhö men jag vill trösta mig med något iallafall!

Jaja, jag ska försöka komma på något intressant att skriva om, fast det lär ju inte bli så intressant ändå.
/Emelie


Ta nytta av snön.

Någonting som jag älskar att göra en sån här fin dag är att galoppera och rida på snötäckta fält! Hur underbart är inte det?

Det ger otroligt bra konditions träning och så är det ju så härligt med vinden och solen i ansiktet när man sitter på sin bästa pålle.. Så ta nytta av snön och klaga inte bara på den.. :)
En viktig sak att tänka på dock är att man inte ska rida för länge i djup snö, då får hästarna lätt mjölksyra och det är ju inte så skönt, lagom är bäst.


Tänk att bara dra gärnet och låta hästen busa och bocka som den vill! Vill ha en ny häst nu...

/ Kim

R.i.p

..Den 31 Juli 1997, det var den bästa dagen i mitt liv, jag fick min alldeles egna första ponny, jag minns dagen som igår. Från och med den dagen spenderade jag mina barndomsdagar i hagen eller i stallet eller var som helst med min lilla underbara ponny, hennes namn var Frida som var en minishetland, svart på sina få 78cm i mankhöjd.
Jag var sällan med vänner när jag var riktigt liten, för den enda som betydde efter att dagis/förskolan/skolan hade slutat var att springa hem till henne, hon var min bästa vän!

Åren har gått men hon har alltid ändå varit det mest fina ägodelen i mitt liv, och legat mig varmt om hjärtat. År 2008  blev jag erbjuden jobb i Skåne och insåg då att hon skulle få göra någon annan liten tjej lycklig dom sista åren hon hade kvar, hon var ju trots allt ändå gammal, efter våra 11 år tillsammans så lyckades jag hitta en tjej som bodde nära och det var där hon hamnade, hos världens underbaraste människa som jag haft kontakt med sedan dess.

Dagen jag åkte ner till Danmark fick jag ett sms från Sofie, tandläkaren hade kollat Fridas tänder och dom var så dåliga att han kunde plocka ut med handen ungefär, bara att inse att det inte fanns något att göra.
Så förförra veckan åkte jag och mamma ner för att hälsa på henne sista gången, och jag kämpade hårt för att inte gråta, och jag har gråtit varje dag sen dess för det tar så himla hårt på mig, jag har valt att inte nämna hennes namn, skriva att jag hälsat på henne, för jag har inte orkat.

Nu i Tisdags, den 15e Februari så fick hon vandra till dom evigt gröna ängarna, men jag kan inte och jag vill inte inse det, även om jag förstår att det kanske var bäst så men hon har funnit där i nästan 14år, hon har alltid haft störst plats, hon har alltid varit den som fått mig att stå upp, när jag var liten var hon nästan som min barnvakt, folk kallade oss helan och halvan, jag gick aldrig någonstans utan henne.

Just nu känner jag mig bara psykisk instabil och det mesta känns som det kvittar, hur lever man vidare utan någon som funnits där hela ens liv? Som dessutom varit den som betytt mest? Jag hade nog aldrig klarat mig som liten utan henne, hur ska jag klara mig idag?

Jag ler på utsidan men på insidan skriker det bara.

Jag vill också skriva tack till Sofie som väntade med allt för jag skulle få se henne en sista gång, det betyder otroligt mycket! <3

Jag förlorade inte bara min häst som jag haft hela mitt liv, jag förlorade min bästa vän, min extra "mamma" min beskyddare, min ängel, mitt hjärta, mitt barn, mitt allt.




/Emelie

Hellre en långsam igångsättning och längre hållbarhet!

På min förra blogg diskuterades det en hel del om att jag satte igång Tuffing så himla långsamt tyckte flera, men jag säger som rubriken lyder, hellre en långsam igångsättning och längre hållbarhet!

I dagens läge så sätter alla igång sina hästar på ofta två dagar ungefär, börjar rida dom ordentligt och som vanligt efter en vila, utan att ta hänsyn att leder och muskler drar ihop sig när hästen vilar på ett annat sätt, sen beror det självklart på hur lång tid hästen har vilat, men även om min häst bara vilat en vecka så skrittar/joggar jag några dagar lite lätt först ändå, en vecka är ändå en vecka även om det inte är så länge.

Tuffing har vilat i stort sett sen mitten av september till December, alltså 2.5 och nästan 3 månader, denna vila fick han för att han hade blivit inriden och behövde vila rent pcykiskt som fysiskt, samt så växte han och det är skadligt att träna hårt på en växande häst, vilket många inte heller tar hänsyn till. Denna vila gjorde iallafall bara bra inverkan på Tuffing, dock blev han lite rastlös, trots att han under denna tid gick ute nästan dygnet runt.

När jag flyttade till nytt stall till 1 December så började jag med promenader och olika stretchövningar, och någon gång ibland longerade mer än så gjorde jag inte första månaden, sen under Januari började jag med tömkörning, lite löshopning och dl, men fortsatte även med mina promenader, detta har jag fortsatt med fortfarande, och det har gått lite mer än 4 månader, det enda är att jag lagt in att jag rider honom ca 2 dagar i veckan, fortfarande väldigt sparsamt, och folk frågar mig när jag tänkt börja rida på allvar, mitt svar på frågan är att jag tar det när det känns rätt, jag går på magkänslan!

Många har påstått att det lilla jag gör med honom och så korta pass och bara promenader inte ger muskler, där har ni som påstått det fel! För när jag var på Strömsholm så tyckte dom att han var väldigt fint musklad över ryggen, och detta är för mina övningar jag har gjort, så jag vet att det ger resultat - i längden! Vilket också menas att det tar tid innan det märks, och det är först nu jag börjar se resultat.

Så det där med korta igångsättnigar är jag emot, det är mestadels bara skadligt!

Sen är det inte bara ridning eller annan träning som spelar in, något som är viktigt i uppbyggnaden av hästens muskler är en bra foderstat som funkar, vilket inte heller är det lättaste. För en häst som inte har så mycket muskler från början är det viktigt att den får mycket protein som den kan bygga muskler av, och se till att din häst inte saknar någon mineral för det kan göra det svårare om den har vitaminbrist, vilket är rätt logiskt.
E-vitamin är väldigt bra vid muskeluppbyggnad och jag själv använde det i somras när jag jobbade med Tuffing ingör treårstestet, han var ung och behövde tillskott av det,  men man såg även att det gav resultat, och har du en riktigt bra foderstat, kan din häst vila en längre tid utan att det knappt märks, detta är något många glömmer eller tror att det inte har någon betydelse.

Hur sätter ni igång era hästar efter en vila? Hur många dagar tar ni det lugnt?
Vore kul att veta hur ni ser på detta med igångsättnigar!

En Tuffing i somras, lite rund om magen efter 3 veckors bete. :)

/Emelie

Vad tycker ni?

Det är nämligen så att jag, mamma och några fler har tänkt åka ner till Ullared, har aldrig varit där faktiskt! Tänkte jag skulle köpa på mig hästprylar främst, grimmor, schabrak, lindor och massa krimskrams typ, saker som är bra att ha och som man kan ha hemma och slita med. Känner jag mig själv rätt så blir det säkerligen massa annat också.. 

Så nu tänkte jag fråga er om ni varit där och vad ni tycker? Jag vill veta! :)



/ Kim


Glada ridpass idag.

Åh båda hästarna var så duktiga idag och jag fick till två riktigt roliga ridpass som jag log efter! :)

Började med att rida Tuffing, satte även upp ett litet minihinder som vi travade över några gånger, men han tyckte nog det var mest fjantigt och lågt, hahah.
Vi galopperade även idag och han fattade rätt galopp i varje varv och galopperade på i en bra galopp utan att vara springig utan med mycket luft i sprången, skitfin verkligen, så då hoppade jag av sen och skritta av för hand. :)

Efter det red jag Donna som var piggelin i vanlig ordning, vi tränade lite volter, serpentiner och uppridning på medellinjen med halt, massa halvhalter m.m, allt såntdär dressyrnördigt och hon var riktigt fin emellanåt, andra stunder låg hon på lite mycket. Galoppen var fin även den, dock surade hon lite i fattningarna som vanligt men hon bockade inget idag utan sparkade bara bakut någon gång, så överlag var jag jättenöjd, gjorde mycket övergångar mellan skritt-trav i slutet och hon lyssnade jättefint trots hon var trött, förut så var hon svår att få att lyssna pigg som trött, nu är hon jättekvick för skänkeln mestadels, fast lite kvickare vill jag nog ändå ha henne. ;)

Ni får en bild på världens bästa kille, (från i somras) nu ska jag förövrigt sova så hörs imorgon!

Strömsholm i sommar!

Något jag verkligen längtar är efter dom årliga Strömsholmstävlingarna som är i början av Juni. :)

Jag har varit på dom flera år i rad och det har alltid varit superroligt, förra året var det dock lite sämre mässa än andra år, men överlag brukar dom ha en bra mässa och bra uppvisningar.

Det finns alltid flera saker som håller på samtidigt och området är stort så det finns mycket man kan kolla på, sen är det inte alls dyrt som på andra hästevenemang att gå in.

Så dit tänker jag åka i år som alla andra år och jag har allt en lista på vad som behöver inhandlas tills dess! (:



/Emelie.

Donna fick pulsa i snön. :)

Donna fick se annat än ridhuset fyra väggar idag och vi skrittade ut en sväng och sen pulsade vi i snö där det var jättedjupt och gick till magen på henne nästan, så vi pulsade där ett tag och det tyckte hon var jobbigt, men det är väldigt bra träning, bara man inte håller på för länge så att dom får mjölksyra. :)

För övrigt var hon duktig men väldigt spänd överlag och kastade sig några gånger för hon fjantade sig som hon brukar göra dom gånger vi har ridit ut själva, men jaja hon fick röra sig lite iallafall och lite omväxlande, måste passa på medan det finns snö kvar, för det är jättebra att bygga muskler utifrån. :)

Tuffing och jag tog en liten promenad, jättekort bara så han fick sträcka lite på benen, sen pussades vi som vanligt för han är ju världens sötaste så jag tror jag dör. :´)




Terese fick rida Tuffing.

Igår fick Terese rida Tuffing, det var riktigt kul att se någon annan rida honom, jag har ju ridit in honom själv och mestadels ridit honom själv (undantag på 2 gånger och då handlar det om lite skritt/trav typ).

Iallafall så red vi i tältet och Terese red honom jättefint, dom fick även travhoppa över litet kryss en gång, och Tuffing travade villigt över även om det var 3e gången i hans liv och första gången på 6 månader. (:
Hon galopperade honom även och han var jättesnäll och förvånansvärt lugn, var riktigt stolt över att se hur fint han jobbade trots att han är så lite riden. :)

Idag ska vi bara ta en promenad i solen så han får komma ut och titta och bara röra sig lite lätt och kravlöst, vilket jag tycker är viktigt för unghästar. :) Däremot ska Donna ridas så vi hörs senare. :)

/Emelie



Så söta så! :)

Alla hästar fick jobba igår. :)

Hann aldrig uppdatera igår då jag var tvungen att åka iväg på lite ärende efter vi kommit hem från stallet osv, ska däremot uppdatera senare ikväll igen efter jag ridit idag då detta gäller igår!

Iallafall så var Kim och en annan kompis Emelie med ut till stallet idag, gud vad fort alla stallsysslor gick när man var flera, skönt. Efter det red vi lite, och dom 3 hästar jag hade hand om idag fick alla röra sig. :)

Började med att jag red Donna, red lite allmänt markarbete bara och kände igenom i alla gångarter och lite övergångar, hon stog imot lite ibland och sparkade bakut/bockade extra mycket i galoppen idag, var riktigt tjurig så jag vet inte riktigt vad hon höll på med, det gäller att det är hennes dagar annars behöver man inte tjata, hon är verkligen ett sto!

Efter det red jag Baltic och han var också ännu mer jobbig än vanligt idag, han var riktigt spänd. Vi skrittade länge, lite volter och dl för att få honom att slappna av men han var mest uppe i luften i varannat steg typ, och så fort vi skulle göra halt ville han resa sig, puckohästen!
Skrittade på och låtsades inte om honom och sen travade jag lite och sen galopperade vi lite och där studsade han mest men han har iallafall börjat tagit fattningarna bra, efter ett tag vilade han mer i steget, sen när vi travade av var han mycket finare och mer avslappnad och slutade hålla på, och blev fin att rida, och då fick han sluta när han skötte sig. :)

Tuffing
red jag aldrig själv men Emelie skrittade runt på honom i kanske 20-25 min barbacka, första gången hon red honom, och händer typ aldrig att Tuffing har någon annan på ryggen men tänkte att det är dags för honom att vänja sig med det och han var jätteduktig. (:





/ Emelie

Rea hos Cheval Ridsport!

Är ni på jakt efter snygga schabrak så tycker jag ni ska ta en titt hos Cheval Ridsport som har rea på flera schabrak men bland annat Glengordon schabraken kostar nu endast 299kr istället för sina tidigare 445kr.

Jag har själv två Glengordon schabrak och passformen är jättebra, dock möjligen små i storlekarna så har du ponny så tycker jag fortfarande du borde köpa ett full. :)


Dom har även Equline schabrak på rea för 499kr så kika in där!


En bild från en framridning där jag har mitt Glengordon! :)

/ Emelie

Hästhållning, lagligt och inte lagligt.

Jag var för några veckor sen nere i Danmark som dom flesta som läst min blogg vet (teamemelielindberg.blogg.se) i ett stort och välkänt stall över stora delar av världens, också välkänt som att vara väldigt fint och bra hästhållning, jag vet inte riktigt om jag kan hålla med.

Jag förnekar inte att det inte är fint, men det är ju inte så pampigt som redigerade bilder kan få det att se ut, och hästhållningen som vi ska komma till, den var nära att få mig att gråta.

Hästarna står på halm, -utan mockade boxar! Utan dom står på samma halm i en månad (en gång varje månaden kör ägaren ut skiten med traktor, ja ni hör själva, han måste ha traktor (för det blir så mycket och packat att det inte går att mocka) sista dagen jag var där, var en av dessa utkörningar, och jag har aldrig känt doften av något liknande! Jag höll på att spy, det rök amoniakdoft ur boxarna av hur äckligt det var, så ni kan ju gissa vad gott mina kläder luktade sen? Svag doft finns fortfarande kvar i dom även om dom är tvättade...

Inte nog med att dom fick stå i sin skit, så fick dom inte gå ut i stort sett alls (undantag på ca 2 timmar fanns någon gång då och då och gällde vissa hästar) med andra ord stog dom i samma skit 24h om dygnet.

Sist men inte minst, fick dom inget hö, och hur sjukt är inte det? Ännu sjukare var att dom fick äta av denna äckliga halm som dom stog och bajsade/kissade på varje dag, så ingen häst var väl direkt tjock utan dom åt ju så dom klarade sig, inte mer än så, men tänk er vad äckligt, jag blev riktigt upprörd över det!

En av dagarna vid en hoppträning skulle jag hoppa en ponny, jag kände snabbt igenom den och hela höger framsena var svullen och den gillade inte hur man tog på den, och ändå tyckte dom att den skulle hoppa med på träningen på 1timme och väldigt stora hinder, jag avstog den träningen då jag inte ville utsätta den!

Och innan du red så borstade du på din höjd av benen sen sadlade dom och red direkt, och ingen framskrittning utan ett varv skritta dom sen var det trav och galopp för fulla rullar, hästarna fick inte en chans att värmas upp, likadant var det efteråt då dom bara hoppade av och gick in.


Ni förstår nog varför jag inte valde att ta jobbet, jag fick se baksidan av ett av europas största försäljningsstall och jag är glad för det, för dom verkar så seriösa med fina hästar men det var inte riktigt den bilden jag fick, inte nog med det att jag städade täckeskammaren och dom hade lådor med eget smärtstillande, vaccin och dl.

Jag vet inte lagarna i Danmark, men hur kan det vara tillåtet att inte ge hästarna hö?
Eller att inte mocka en box på en månad?
Och ha lådor med massa veterinäramedel, kan väl inte heller vara tillåtet?
Och det där med utevistelse, i Sverige måste hästarna få komma ut lite iallafall, men Danmark kanske har andra regler?


Här kan ni se hur det såg ut i en box, och denna hade ingen häst stått i mer än senaste veckan, tänk er då en månad..


/ Emelie.

RSS 2.0