Hans. <3

Här kommer lite bilder på den vita springaren. :) (Tidsinställd inlägg)






/Emelie

Uppdateringen under helgen.

Under helgen kommer uppdateringen inte vara så bra, det är ju valborg och det är parrtyy för fulla muggar som gäller för båda hoppidoternas del, och jag kommer nog inte uppdatera något först söndag, sålänge bjuder jag på en bild på Tuffing i rosa pad och benskydd, syns inte så mycket på bilden men det var ju lite ponnysött. :)


/Emelie

hoppning.

Hej!

Idag har jag hunnit med en hel del faktiskt, men tänkte dra dagens ridning lite kort nu. Har som vanligt inte fått in några bilder, blir galen...!

Jag hoppade iaf Jola idag, gick kanon! Blev lite travbommar, ett kryss och en linje med kryss och sen oxer, så inget komplicerat för en 13 årig dam som redan gått LA hoppning. :)

Hon var jätte pigg och hoppade jätte fint med mycket motor, hon bjöd på riktigt bra mot hindrena! Duktig ponny. :)

Imorgon blir det bara en lugn barbacka skrittrunda.

/ Kim


Hur söta som helst!

På min mammas jobb har dom två islandshästar, och så har dom två minishettisar och dom är hur söta som helst, ett litet sto och en hingst, och jag älskar sönder dom, och den lilla fuxen påminner jättemycket om min lilla Frida i sättet och utseendet, bara att det är en annan färg.

Jag ska lätt ha en sån i mitt hus den dag jag har ett. :D




/Emelie

Underbara och älskade!

Mina hästar är bäst i världen, fast det visste jag ju redan. ;)
Nej men idag var en sån dag då allt bara var perfekt och dom har skött sig superduper bra och allt.


Började med en barbacka tur på Tuffing, vi red lite längst vägen sen upp i kvarteret där han aldrig varit innan, men han är ju världens snällaste unghäst så inte skrämmer några postlådor, presseningar eller skällande hundar honom speciellt mycket. Tog ett dressyrspö idag och tränade skänkelvikningar och la spöt lite lätt på rumpan för att få med den lite mera, och han har verkligen börjat förstå för ibland gjorde han jättefina, han är så duktig alltså. I traven jobbade han i en jättefin och låg form bara jag satte åt ordentligt, bara jag själv gör som man ska så gör han det, det är sjukt hur duktig han är för att vara så liten.

Efter honom så tränade jag från marken med Hans, som gärna tar övertag men idag var han jätteduktig. Släppte honom lös och han följde efter mig jätteduktig och stannade när jag stannade, det är ett stort framsteg för honom som mer än gärna annars går över än. Detta ska vi träna mycket mera på!




Fick några skapliga bilder från min telefon, finaste hästarna i världen!

/Emelie.

Extriören, något som spelar stor roll för användningen.

Hästar finns det till tusen idag, något många glömmer bort när dom letar häst är att kolla hur den är byggd. Många provrider och hästen är superfin, men i slutändan så slår exteriören tillbaka, inte i alla fall men det händer ofta.
Jag själv har varit där så jag kan tala från egna erfarenheter.


Vinklade haser är ett viktigt exempel, rakare haser gör det svårare för en hopphäst att stampa av, ska enligt veterinärer också ha lättare att få spatt, detta vet jag inte så mycket om utan var något jag läste i ridsport, och om dom har gjort undersökningar på det så antar jag att det stämmer.

Något jag också tittar på är kotor, för raka kotor ger ofta ett stummare steg om du vill ha en dressyrhäst, och är en nackdel även för hopphästar då man använder sig mycket av galoppen och vill inte ha en stum galopp. Däremot veka kotor ger med svung i dressyren, men det är viktigt att dom inte är för veka utan egentligen vill man ha ett mellating, då en häst med veka kotor ofta belastar fel, beroende på vilken grad av vekhet dom har.

Min gammla ponny som många känner till (Boy) hade helt för veka kotor, så han belastade vikten som hästen egentligen ska ha på hoven direkt på kotan, vilket gjorde honom skadad mycket tills han konstaterades att han inte skulle hålla som hopphäst.


Om ni tittar på framhovarna så kolla kotorna, så finns det ingen hov under alls, detta medför att kotan nästan går i marken när han galopperar, och då kan ni tänka er hur den lägger sig i backen i landningen i hoppen, fina killen :( <3

Tuffing däremot har väldigt bra kotor, dom är lite låga precis som man vill ha på en hopphäst, sen är han kort i modellen (kort rygg) vilket man vill ha på hopphästar, samt lite längre bakben och lägre fram, alltså lite lågställd, detta ger ofta mer tryck i avstampen och galoppen, som dressyrhästar vill man hellre ha dom längre då hästar byggda på detta sätt i vissa fall har jobbigare att länga sig, men det kan ju funka ändå med mycket jobb.

Men mycket handlar om att man får kolla lite på hur hästen är byggd när man letar, för som hopphäst ska dom vara lite kortare i modellen, kanske aningen lågställda, medan i dressyren lite maffiga och högresta är bättre.

/Emelie

Älskar att vädret är så fint!

Blir ingen hoppträning idag som det var tänkt, och schemat jag gjorde för Tuffing blev helt omplanerat för den delen.

Upptäckte nämligen att han busat lite för mycket i hagen i tisdags och hade ett litet "jack" på ryggen, inget stort men jag vill inte lägga sadel på, så jag har skrittat honom barbacka och för hand, och idag tänkte jag ta en tur barbacka igen eller om jag kanske tar pessoan, iallafall så ser det fint ut nu, men jag avvaktar några dagar. :)

Nu väntar jag på min mammii och Sandra, vi ska äta noraglass, det gillas!


/Emelie

Beslutsångest!

Det är lite saker på gång, kommer ske mycket förändringar med hästarna inom närmsta månaderna, men just nu har jag lite beslutångest över vissa saker.

Vill föresten säga TACK till alla som tipsat om foder och liknande, har fått en hel del värt att testa.

Statistiken är högre än innan vilket gör det ännu roligare att blogga, lovade lite tidsinställda inlägg som inte blev av, internet försvann nämligen så då kan jag inte göra så mycket.

Håll utkik ikväll! :)

/E

Jacson Sabine

Nämde för någon vecka sen att jag köpt en ny sadel, detta är en Jacson Sabine, orkade inte ta kort på min så tog någon på internet. Iallafall så har jag extra vid bom, då han är väldigt bred över ryggen, men inte så mycket manke, denna sadel låg faktiskt bättre än vad någon annan sadel har gjort på honom.

Dock är den lite bred så den glider lite, men jag har satt på en gelepad och även anatomisk gjord, sadelmakaren jag haft ut har sagt att jag ska ha en lite för bred sadel tills han växt klart, att det är viktigt att den inte är trång någonstans, han är ju lite för liten för att pröva ut en sadel som han kan ha föralltid, han växer ju ännu.

Men än så länge ligger den helt okej, och den ligger nog bättre när han musklat sig, det här med sadlar är ju en lång story, och jag skulle då aldrig lita blint på en sadelmakare, har hur många vänner som helst som blivit lurade med dyra sadlar som sedan skatat hästen för en lång framtid. Självklart tycker jag man ska ta hjälp, men är man kunnig och har en bra magkänsla kan man ju också bedömma lite själv.

/Emelie



Man kan inte lita på någon, och ibland inte sig själv.

Nu sätter jag punkt för dagen, ska föbereda lite inlägg för er, tidsinställda tänkte jag kanske, så ni kan hålla utkik.

Jag saknar dig min lilla tjej, min bästa vän och den enda man till varje pris kunde lita på, RIP, jag tänker på dig varje dag, himlens finaste ängel. <3


/Emelie

ridit liten ponny.

Igår red jag, hör och häpna, en c-ponny! Det var hur kul som helst.

Det är nämligen så att en kompis till mig har den här ponnyn, Jola som hon heter, hemma för att rida och träna henne för att sen sälja henne åt en tjej.
Men min kompis har redan två egna hästar som hon har fullt upp med så jag som inte har någon häst alls erbjöd mig att hjälpa till. Jola är 13 år och ett jätte sött sto med en stor genomgående bläs och färgen brun. :)

Så nu har jag en ponny att rida, träna och tävla om jag vill under sommaren, hel kul!

Har tyvärr inga bilder, glömde bort att ta igår men ska verkligen försöka komma ihåg idag! :)

Ha det fint så länge.
/ Kim

Det finns folk som säger att hästar inte kan tala,

.. dom lyssnar bara inte tillräckligt.



på tal om annat så är det superfint väder idag så idag börjar också skolan efter ett härligt lov, så jag tänkte sola när jag kom hem, så det kan hända att uppdateringen är dålig, men om ni vill ha något inlägg jag ska skriva om så får ni gärna säga det, så kan jag kanske skriva om det när jag kommer hem. :)


/E

Hovslagaren 11.30

Idag kommer hovslagaren till Hans, jag har dock skola så jag ska inte dit men hon som äger stallet tar hand om det, vi får väl se hur det går.. ;)


Hur mycket och ofta rider ni era hästarna?

Fick en kommentar ang mitt veckoschema för Tuffing, som jag själv nästan tyckte var lite mycket för honom, men fick en kommentar om hur jag ska få honom i kondition när jag rider så lite?

Vill tillägga att stenhårt träna 6-7 dagar i veckan behöver inte alltid ge en starkare häst, utan det är hur du lägger upp ditt ridpass, och det finns mycket som kretsar runt hästens muskulatur och kondition, foder är bland annat en stor del!

Jag var till Strömsholm med honom tidigare i år innan han var fullt igång, och då red jag kanske en dag i veckan och då med lydnad under en kvart, resterande dagar var tömkörning och promenader och mycket vila, och dom passen vi gick eller tömkörde var aldrig mer än tjugo minuter, och inne på strömsholm sa han att hästen var väldigt fint musklad över rygg och bakpartiet.

Anledningen till att jag valt att lägga upp som jag har gjort är att jag tror på det som en liten "oskriven regel" som finns att man ska rida hästen lika många dagar som den är gamal, och han är 4år gamal och jag tränar honom aldrig ens fyra dagar, men däremot kan jag kanske träna under 3 dagar och ha promenader 2-3 gånger.

Jag tror på att jobba på det här sättet, tanken är att han inte ska ridas sönder just nu utan jag ser det långsiktigt att han ska få växa klart och inte bli sönderriden och att han ska hålla i många år, just nu är han bara fyra år och jag har inga ambitoner att stressa honom till tävlingsbanan heller, utan jag tar de som de kommer.


Hur många dagar rider ni era hästar? Och hur många dagar anser ni att man ska rida en så ung ponny?
Jag vill höra ALLAS svar, det är kul att se andras syn på detta, jag tycker bara som jag gör och begär inte att någon annan ska sträva under samma tanke, så släng in en kommentar hur ni gör! :D



Veckoschema för Tuffing.

Nu på senaste tiden har ju inte bara jag ridit Tuffing utan även där han står, men denna vecka har jag honom hela veckan för hon ändå inte har tid, så då tänkte jag att jag kunde lägga upp ett schema! :)

Han har nu vilat i två dagar som jag låter han göra ibland.

Månda
g: Vila
Tisdag: Uteritt, lättare.
Onsdag: Promenad med Pessoan, bara en kort stund!
Torsdag: Hoppträna? (Isåfall riktiga första hoppträningen)
Fredag: Promenad, skritta bort eventuell träningsverk!
Lördag: Vila
Söndag: Pessoan?

Detta är alltså ett ungefärligt schema. :)

/Emelie

ridning

Hej, lite dålig uppdatering från min sida, jag vet..

Jag har iaf skrittat Tessan, bästa hästen, sen i fredags. Igår och idag hade jag med mig en annan av min tränares tävlinghäst, Kim på släp. Inte så mycket att skriva om när jag bara skrittat henne men ändå. :)

Var iaf jätte mysigt att bara komma ut i det fina vädret och lulla lite i skogen. Både Kim och Tessan var jätte gulliga och det verkade rätt uppskattat att komma ut tillsammans en stund. :)

Nu ska jag göra nått att äta sen träffa min fruga och bloggpartner!

/ Kim

Tuffing myser i solen. :)







Enjoooy,
lite bilder från andra dagen i en ny stor hage och Tuffing nöjt i solen, tog dom
förra vecka någon gång. Har även lite bilder på Hans men vi får väl se om folk kommenterar
och tycker det är kul med bilder, jag vet inte vad ni läsare tycker? :)

/E

Glad påsk!

Glad påsk allihoppa, kanske ska ni ut på en härlig ridtur i detta härliga vårväder, själv så har jag helt ledigt från stallet idag och har köpt massa godis, redbull och nötter, ska nog ta en springtur sen för annars lär jag gå upp några kilo.. :o Har egentligen inget vettigt utan tänkte bara skriva glad påsk och tänkte lite senare att ni kanske får en bildbomb på både gamla och nya bilder, men vi får se hur det blir med det.

Till Tessan som kommenterade inlägget nedanför ang Hans vikt så vill jag säga att jag köpte honom för ca 9 månader sedan, så att han har ju ätit fritt i 9 månader utan att det har gjort nästan någon skillnad alls, eller jo han har ju rundat på sig lite och fyllt ut så man inte ser höftbenet längre, men annars så är inte skillnaden så stor..
Och han äter inte lucern, även om man har melass eller liknande på.

Så om fler läser det så läs gärna inlägget under, vill som sagt ha alla tips jag kan få när det gäller att få upp hullet på svårfödda hästar.


Jag och Seline, en ponny som däremot blev tjock av att titta på mat bara ungefär,
men hellre det, sötisponny!


Ha en bra dag!

/Emelie

Ber våra läsare om råd!

Nu måste jag be om råd, och jag hoppas att ni alla som läser detta, om någon av er vet något förstås, kan hjälpa mig.

Hans har varit väldigt dålig i hull sen jag köpte honom, när jag köpte honom var han så mager att du kunde räkna revbenen och höftbenen stack ut, helt sjukt smal. Vi släppte honom på grönbete som han gick på under hösten samt testade krafft Groov, det gick han inte upp av alls, lucern eller betfor äter han inte alls hur man än gör med det. (Betfor är ju inte så fettgivande menar mest att det är bra för tarmfunktionen)

Har under hela vintern ätit korn i mängder och FRI tillgång på hösilage.

Han ser ju betydligt bättre ut än när han kom, men han är fortfarande mager och revbenen skymtar fortfarande en hel del och han skulle behöva öka betydligt. Han äter nu Musli Harmoni och olja, har lagt på sig lite men han har inte ätit det så länge så jag kan bedömma hur det funkar.

Nu är det så att jag vill ha tips om någon av er haft en häst som är svår i hull och hur ni har gjort.

Kan även tillägga att han är avmaskad och kollad och han har inte någon mask samt har veterinären kollat tänder och även skrivit ut piller mot tarmarna för han ska ta åt sig mer, men det hjälpte inte heller!

Så snälla, om ni vet något så kan ni skriva det så vore det jättegulligt. :)


/Emelie.

He´s amaaaziiing.

Sitter och tittar igenom massa bilder på stjärnan, och tänker tillbaka på senaste ridpasset när jag testade hoppa honom lite, det är sjukt att två så små språng kan ge lyckorus i flera dagar.

Men han visar verkligen att han kan, trots att han knappt hoppat med ryttare, och att han har så mycket att utveckla, det gör mig lycklig, efter alla år med jobb jag nu lagt ner.

Lägg hans namn på minnet, Miclas macbeth, för denna ponny kommer hoppa dom högsta klasserna med rätt ryttare, utan tvekan!

Tråkigt att jag själv inte kommer kunna göra det, men jag får glädja mig att jag gjort en stor del av jobbet på vägen, och att han kommer ge en ny liten ryttare samma glädje han har gett mig.


/Emelie

Spännande saker på gång.

Inom dom närmsta dagarna ska jag åka och kolla på en häst, det ska bli jättespännande!
Tänker inte avslöja mer än att den är efter denna fina hingst, Camiell Flamingo Z!



/Emelie


Han är så jävla bäst!

Ja, han är så himla bäst, idag red vi lite i en sommarhage, hoppade även ett litet räcke som stog framme två gånger, och han har ju inte hoppat mer under ryttare än ett par gånger, kan inte säga mer än vilken fantastisk känsla, och vilken fantastisk häst jag har, han är för jävla grym!



/E

Ingenting varar för alltid..

Det är ju så, hur mycket man än vill så har allting alltid ett slut, på ett eller annat sätt. I mitt fall så handlar detta om Tuffing, den lilla ponnyn som tagit mitt hjärta med storm och han är verkligen som mitt barn!

Men jag har länge nog varit borta från tävlandet och jag har prioriterat honom dom senaste åren, istället för att sälja och skaffa en storhäst, men i år fyller jag 18, det är mitt sista ponnyår. Jag är lite ledsen över att ha missat dom senaste 3-4åren, fast ändå lycklig för jag har upplevt och gjort så mycket i hästväg som många inte kan nå, iochmed att jag har jobbat samt haft hästar som jag istället ridit in eller till.

Och det är tackvare allt detta som jag stötte på Tuffing, världens finaste ponny och förmodligen världens mest personliga. Men nu börjar även han bli äldre, det är snart dags för han att visa sin enorma kapacitet som vi alla vet att han har, och mest rättvis mot honom skulle han komma till en liten ryttare, och jag brukar tänka hur lycklig jag är att jag har honom, och kan då tänka mig en liten tjej på runt 13år hur lycklig inte hon kommer vara för det är en ponny på miljonen.

Det som hindrar mest är att jag blivit så rädd att sälja häst i dagens samhälle, speciellt efter det med Boy. Hur folk kan verka så himla bra och vettiga men visar annat sen, jag är så himla rädd att det ska bli fel för Tuffing, att någon skulle utnyttja kapaciteten till att iställe tävla sönder, detta är ju vanligt nu, och skulle han inte få det bra skulle jag aldrig förlåta mig själv.

Men dagen kommer komma, jag kan inte ha honom för alltid, och jag känner längtan för storhäst ta över mer och mer, jag undrar bara hur jag ska våga ta steget, och om jag är redo att lämna min fina, för en häst som honom lär jag aldrig hitta..


En på miljonen. <3

/Emelie

Uppdatering om min nacke.

Så känner jag mig gravt handikappad och har svårt att röra mig, nu ska jag försöka ta mig ut i solen istället, för senare ska jag åka till mina puckohästar! :O

Älskade, superbästa ponnyn!

Hände en liten olycka.

Åkte upp till stallet i vanlig ordning, blev lite markträning idag med Tuffing, han har nyverkade hovar och har rört sig nog ändå idag, så vi tränade lite från marken, vilket också är viktigt!

Sen skulle jag ta in Hans, eller rättaresagt en annan tjej gjorde det men han slet sig för henne så då tog jag över och sen på väg in i stallet har dom skaffat en gris, och han fick tokflipp, så vi stog där och bråkade ett tag men sen fick han togflipp och sprang bara rakt över mig så han mosade ner mig med framdelen och jag hamnade mellan honom och fick en hov i huvudet, så skönt var det.

Är väldigt yr, har nog hjärnskakning och får inte sitta vid datorn, men ja, vi hörs imorrn, tur att han är så söt alltså!



/Emelie

Hanson

(Tänkte skriva ett inlägg om Hans till hans kategori så ni nya läsare eller dom som inte känner mig eller läst bloggen innan vet vem han är!)

Han heter som ni nog förstår på rubriken, Hanson.

Han är import från Polen, men passet försvann under resan till sverige, så han har ett svenskt pass och står som Svenskt Halvblod utan stam.

-1999, med andra ord så är han 12 år gammal. :)

Jag köpte Hans till ett vrakpris i Kalmar, pga ett ormbett som var uppkollat och det fanns papper på, men priset var så lågt så vi tänkte att vi chansar, och det var ju lite dumt.
Men vi hade tänkt att passar han inte som min tävlingshäst, så kunde min mamma ta honom för hon vill bara rida i skogen.

Vi var ner och hämtade en mager stor kille med sorgsna ögon och väldigt stressad, jag visse nog inte vad jag hade gett mig in på. Han kunde inte vara ensam, han gick inte att leda utan kedja och uppe på ryggen så kunde han flyga i luften när som.

Efter några veckor när jag hade skrittat honom ett tag, samt matat honom massa, för han var så mager och han var knappt riden innan jag fick honom, så det var långt kvar innan han skulle vara ens grundutbildad. Men veterinären kollade på honom och konstaderade att han hade fått pålagringar i knät, vilket han alltså hade haft innan jag köpte honom, men han sa att jag skulle testa rida och se hur det gick.

Jag red, men han kändes mer ojämn när jag red mer, veterinären sa att jag borde skicka hästen tillbaka, men dom hade varit elaka mot honom, inte gett honom mat, så jag bestämde mig för att ha kvar honom.

Han fick åka ut till min mammas jobb på lösdrift och äta fri tillgång på hösilage för att gå upp i vikt, där har han alltså stått sen september och kom nu hem till början av april, han har alltså fått gått plan B, enligt veterinären, att vila i 7-8 månader, för att sen sakta rida igång honom.

Kommer han inte hålla nu så kommer han bli utdömd, även om han håller kommer han aldrig hålla för tävlingsridning, så där slutar våra mål tillsammans. :(

Just nu jobbar jag på att skritta honom, för att få muskler och ännu mera mat.

Min mamma kommer INTE ta honom, han är för stressad häst och han är ingen man tar en tur ut varannan vecka och kan känna sig helt lugn på, så den planen sprack ju också, men förhoppningsvis håller han, kanske blir han bättre i temperamentet, och då får vi se vad som händer.


Det hela är en ganska tragisk historia egenligen, men jag hade inte hjärta att skicka Hans tillbaka till
dom människorna, att man kunnat svälta ett djur så och behandlat det så elaka som dom varit med honom.
Det finns mycket som hänt honom som jag inte nämner i texten, jag försökte sumera mig kort, och allt jag
bryr mig om idag är att han ska må bra!

/Emelie

Min ponny var galen igår!

Mitt internet slutade fungera igår så jag kunde inte uppdatera efter stallet och på kvällen var jag med min vän Jessica som jag inte träffat på länge, så kändes viktigare än att sitta hundra år för att uppdatera, sorry ;)

Men var iallafall ut till Tuffe i solen igår, vi började med att rida lite på ena ängen, eller det är typ en hage men blir ju som att rida på fält, han var skitpigg redan vid stallet och började takta i sidled och småstegra när han var tvungen att stå still, men han skärpte sig när jag sa till honom.
Sen red vi därnere, lite volter och jobba med att få med hela hästen genom hela svängen utan att bli förböjd och utan att skjuta bog, han är ju inte så gammal så det var lite jobbigt men sen började han gå riktigt fint, traven gick nästan bättre, emellanåt lite springig men man får jobba med att sitta emot istället för handen.

Vänster galopp fattade han jättebra, var skitpigg och studsade och ville fram, men höger galopp tog han fel några gånger, han har ju svagare i den sidan men berodde nog på att jag kände mig ringrostig också för sen när jag verkligen sa till mig själv att skärpa mig och satte mig helt korekt med lite mer tyngd åt höger, så fattade han höger, och då kände jag för att sluta, det är ju viktigt med unghästar att sluta vid rätt tillfällen.

Så vi red ut i skogen en sväng, men han ville vända hem för han har nämligen fått en kompis som han älskar, så han reste sig och kastade sig runt o skulle hem, men efter många om och men så gick han dit jag ville. Så vi fick en tur i skogen. :)

Överlag så kändes det bra, han är verkligen posetiv trots att han inte arbetats på några veckor nu, och han försöker hela tiden. Lillekillen <3

/
/Emelie

Ny sadel och bloggtorka.

Väntar på mamma ska sluta jobbet så jag kan åka ut till mina pojkar som fått sina nya saker, sen så har Tuffing fått en ny sadel också, kanske knäpper något kort på den sen. :)
Ska iallafall ta mig en tur med fina Tuffen, vad vi ska hitta på vet jag inte men det återstår att se.

Har för övrigt lite bloggtorka, vet inte vad jag ska skriva om.


/Emelie

Det gör ont, varje dag, varje minut.

15 Februari 2011 fick du somna in, det är två månader sen och jag försöker bearbeta känslan, men jag vänder bara ut och in på mig själv, jag saknar dig min bästa vän.



/E

Promenerat i solen.

Var iväg och promenerade i solen förut med Tuffing, hade sällskap av Emelie som tog Hans på promenad.
Sprang även lite med Tuffing, och gjorde lite övergångar för hand, idag var jättekvick och lyssnade på mig hela tiden, annars kan han ibland vilja springa lite fort när man springer, haha ;)

Hans skötte sig också bra, vet att folk undrar hur det går med honom, han skrittas uppsuttet varannan dag och varannan dag för hand, detta för att han varit väldigt svårhanterad och måste lära sig lyssna från marken, men också från ryggen, och han kommer skrittas minst två veckor till innan vi lägger in trav, jag är alltid väldigt noga med att sätta igång långsamt, inte för att trav skulle skada men skritta är mysigt det också.

Nu har han bråkat lite med den andra hästen i hagen så han har trampat sig + fått en spark på baken så han har ett jack, så just nu ska han ta det extra lugnt så blir även lite vila och massa tvätt av såren.


/Emelie

En dag hos hästarna.

Var hos hästarna och myste förut, båda fick komma in en stund och få extra mat och godis för att dom är så söta.
Sen skrittade jag en sväng barbacka på Tuffing, testade även att flytta några steg i skänkelvikning i skritt, gjorde även detta då jag och Kim red ut för första gången. Han är jätteeduktig och försöker, han förstår inte riktigt men han vill så mycket ändå, men idag gick han jättefint och flyttade snabbt och enkelt för höger skänkel, men åt vänster skänkel gick det lite segare men kan ju inte begära så mycket.

Hans och jag tränade lite från marken, han har ju ridits hela veckan (skrittas) och innan det har han ju stått i 8 månader, och han har vart jättesnäll i ridningen och har även blivit jättesnäll på marken, lite övertag försöker ha ju ta men jag tror denna långa vila har gjort honom gott, bubben! :)




Puuussas på mina finaste!

/ Emelie.

Big heart!

Världens finaste prins, lyckan i mitt liv & det finns absolut ingen bättre! <3



Miclas Macbeth
e:
Kantjes Umberto
u:
Miclas Ally macbeal
ue:
Stackarps Pablo

Ägare:
Emelie Lindberg

jobb

I eftermiddag ska jag jobb ute på klubben, ska även jobba hela torsdagen och på fredag förmiddag. Min tränare ska nämligen till skåne och tävla med några av sina hästar. :) Blir skönt att göra nånting och dessutom lite plus i kassan! :)

Får se om jag kommer på nånting roligt att uppdatera om senare..


Min brorsdotter och lilla Filur, en gammal ridskolehäst som står på klubben. Han är nog 25 år eller något idag, han har funnits på ridskolan så länge jag kan minnas!

/ Kim


Älska vädret!



Härligt väder verkligen, snacka om att ha slagit om. :D
Var ute i stallet förut och longerade Tuffing med pessoan, han jobbade jättesamlat och fint i galoppen, dock krångla han endel i högervarv för det var ju hemskt jobbigt, söt ponnyn!


Saknar sommaren 2009 och min fina prins. <3

/Emelie

Varit på tävlingar i Gyttorp.

Blev party igår och la mig vid fyra inatt, klockan halv sju skulle jag upp för skulle med Malou på tävling och hjälpa henne lite, träffat massa folk man känner och pratat och haft trevligt och vädret har varit bra så det var rätt trevligt även om jag var trött. :) Ikväll kör vi hoppidoterna igen, och idag är det ingen ridning!


Finaste ekipaget, hihi :)

/Emelie

Min hand.

Nu börjar den se bättre ut, kan lova att den såg tio gånger värre ut, hehe mys!


/Emelie

Varit ute och ridit i blåsten.

Jag och Kim åkte till mina hästar idag för att ta oss en liten tur, Kim fick rida Hans som inte alls är riden mer än kanske 2 gånger dom här 8 månaderna han har stått, men det gick bra det också, vi får väl se om hon skriver något om det sen. :)
Jag red iallafall Tuffing, red barbacka och han var piggelin som vanligt men snäll som han brukar :) Vi skrittade och travade lite mest bara, kan typ inga ridvägar därborta så får undersöka det, men det var skönt med en lugn tur även om det blåste jättemycket, och så hade jag ju bästa sällskapet. :)

/Emelie


Hästarna blev superkompisar!

Alla hästarna blev superkompisar i ihopsläppet, dom hälsade på varandra sen var det inge mer, dom sprang inte ens eller något nästan, jättegulliga tre små pojkar är dom i hagen nu. :)

/E

Stallet såhär på morgonen.

Nu sitter jag här med halvdimmiga ögon, ska klä på mig och sen åka till stallet, utsäpp av hästarna sen blir det att fota, nu står Hans i stallet, känns bra, men han fick åka lastbil istället för transport, long story.
Blir inga bilder, har bara fått en kommentar och två på msn, så speciellt stort intresse var det inte av busbilder men jag själv får ju se dom så mig gör det ju inget. nej vi kanske hörs sen! :)



Finaste killen i världen <3

Lite nya inköp igen! :)

Handlat lite idag igen, tycker synd om både min och min mammas plånbok, för jag får seriöst ångest av handla, men ännu mer när mamma handlar åt mig :( Men det är självklart kul med nya saker, och i detta fall var det enbart behövliga saker!

Köpte rosa foderhinkar till Hans, lite smått bögit kanske men ändå sött ju, töntig jag är! :) Men dom är i mjukt gummi också så att dom spricker inte om man råkar sparka till dom eller liknande och det är ju superbra i stallet för det händer alltid att någon tappar eller dl, och då är det drygt att behöva köpa nytt!

Köpte ett kedjegrimskaft, även det till Hans och superbehövligt, han kan vara ganska svår att hålla annars. ;)

Sen fick han ett träns, detta var inte livsnödvändigt men ändå ganska behövligt, har träns som passar men dom använder jag till Tuffing också och då måste jag hålla på att spänna om, men jag hittade ett träns från Hansbo, med pullargrimma och tabacoofärgade sömmar typ (lädret är svart såklart) och jag betalade endast 100kr för det!! Helt sjukt för det kostade 599 innan, och det var dessutom sista reaexemplaret, idag hade jag tur!

Sen köpte vi foder också till båda hästarna, vilket jag kommer skriva mer om senare, ska även fota sakerna någon dag under veckan, sålänge får ni en bild på min söta hink. (:




Miclas Aristocrat

Duktiga killen kom 2a i riksfinalen (hingstar) i helgen, han är ju för bra, söta killen. :)

Bjuder på en ooold pussbild på oss, hihi!


/Emelie

Imorgon hämtar vi Hans!

Imorgon hämtar vi Hans, och på Torsdag ska han & Tuffing samt en häst till släppas ihop, vill ni ha bilder på detta ? Isåfall har jag med systemkameran och då blir det massa busbilder, MEN om ingen kommenterar och vill se blir det inga bilder heller för eran del, för så roligt är det inte att ladda upp massa bilder om det inte är intressant!

Så alla som vill se bilder kan ju bara slänga en kommentar, så jobbigt är det väl inte! (:


Trasiga fingrar..

Ja det hände en liten olycka igår så jag har trasat sönder tre av mina fingrar på högerhanden så får skriva med västerhanden o höger tumme, ska gå till sjuhuset idag för har astfaltbitar innanför huden, höhö, pallar inte skriva mer såhär, hööörs! /Emeliiiie

Hanson

Han heter Hanson, men kallas till vardags för Hans.

Skimmelvalack -1999, alltså blir han 12år detta år.

Import från Polen men innehaver svenskt pass då det polska kom bort under färden till sverige, står med andra ord registererad som svenskt halvblod utan stam.

Har i stort sett inte gjort någonting, jag köpte honom i slutet av Juli 2010, då hade han vilat från och till i 2 år sen han kom till sverige pga att ingen vågade rida honom då han var rätt busig, jag började rida honom när jag fick hem honom och det gick helt okej, men redan 2 veckor efter köpet visade sig han ha pålagringar i framknäna, råddes till en längre vila i försök att se om han kunde klara av livet som ridhäst med dom och läka ut inflmationerna, han har alltså vilat från September tills nu (mer än 7 månader) och ska snart komma hem då vilan inte gör skillnad ska vi testa lite behandlingar och rida igång sen får vi se hur det ser ut.

Han var så mager att man såg alla revben och höftbenen när jag fick honom, även blivit slagen så han var svår i hanteringen, av denna anledningen har jag inte kunnat skicka tillbaka honom då jag fick häva köpet om jag ville men fick förlikning med advokat iallafall.

Men iallafall så kommer han hem, och det kommer bli tufft då han kan vara svårriden och han är svår i hanteringen, så det blir mycket jobb, vi får se hur långt det leder. <3



Ägare: Emelie Lindberg

Miclas Mcbeth.

Jag börjar väl skriva om stjärnan då, han är ju min bebis, mitt allt, ja han är helt enkelt bäst!

Namnet är Miclas Mcbeth men kallas till vardags för "Tuffing" just för att han är en Tuffing och orädd för det mesta och vet vad han vill.

Han är född 2007, med andra ord blir han 4 år detta år.

e: Kantjes Umberto
u: Miclas Ally Mcbeal
ue: Stackarps Pablo

Jag har ägt Tuffing sen hösten -09 men kände honom innan dess då jag jobbade på stuteriet där han kommer ifrån, så jag har nästan varit med hela hans liv och jag har gjort precis allt jobb helt själv!
Allt från hantering att ha grimma och grimskaft, lyfta hovar till idag vara under inridning och utbildning.

Visade honom på 3årstest under hösten förra året, efter det fick han en viloperiod och jag började rida honom i Januari i år igen, och nu ska vi fullfölja inridningen och jag hoppas att han ska kunna starta sin första start på tävlingsbanan till sommaren någon gång.

En tuff ponny med mycket vilja, men också världens snällaste. :)



Ägare: Emelie Lindberg.

Gjort två nya kategorier i bloggen.

Har lagt till två kategorier i bloggen, Hanson och Miclas Mcbeth, där jag strax kommer skriva ett inlägg om respektive, det är ju mina två hästar och jag vet att det är flera som undrar lite om dom som inte vet så mycket. Tror nog att Kim kommer göra en kategori för sin häst den dagen hon köper någon. :)

/Emelie

Känslan i ridningen.

Något jag tycker man stöter på mycket under tävlingsplatser, eller genom att läsa andras bloggar, är när vissa placerar sig och kan skriva i liknande "Det känndes inget bra och jag trodde inte det skulle räcka men vi fick med oss en rosett hem iallafall, stolt är jag" eller ja liknande, hur folk kan skriva hur glada, stolta dom är fast dom själva ibland kan beskriva hur förjävligt det kändes, självklart är det kul att placerar sig även om hästen inte gått bra, men jag anser hellre att komma på en sämre placering och ha en bra känsla.

Enligt mig handlar ridning om känsla, man måste ha känsla för det man gör, och det funkar på en lite lägre nivå att rida utan känsla men ändå gå bra, men ju längre du kommer destå mer samspelta måste du och din häst vara.

Varje ridpass jag rider på varje häst jag rider så jobbar jag med att få in en bra känsla, inte fokusera på att hästen ska böja på nacken direkt, utan när känslan kommer in tycker jag det mesta faller på plats.


Denna träning för typ 2år sen var verkligen ett pass med känsla minns jag,
saknade älskade bebisponny!


/Emelie.

I miss you forever.

Saknaden kommer aldrig gå över, men jag vet att du haft ett bra och smärtfritt liv, men någon som funnits i livet sen man var fyra år, det är ganska jobbigt att veta att det är slut. <3

RIP 15 Februari 2011, världens finaste Frida. <3



/Emelie

Nästa vecka!

Nästa vecka kommer hjärtat hem, lång process med allting och det är ett sista försök nu, saknad kille <3


Kärlek till min fina <3

/Emelie.

RSS 2.0